Роскомнадзор склав список слів, якими заборонено ображати путіна. Вийшла чудова шпаргалка


19:3010.02.2023

Роскомнадзор веде систематичний моніторинг соцмереж у пошуках образливих для Володимира Путіна публікацій і коментарів – це випливає з внутрішніх документів відомства, доступ до яких отримала група білоруських хакерів “Кіберпартизани”. У службовому листуванні, з яким ознайомилася “Медіазона“, є документ під назвою “Ключові слова-образливі слова”, це чотиристорінковий список лайливих, вульгарних або просто двозначних слів, яким, на думку РКП, не місце поряд з ім’ям або зображенням російського президента.

Судячи з оприлюдненого “Кіберпартизанами” листування, над складанням списків образ Володимира Путіна, які можна виявити в інтернеті, співробітники Роскомнагляду працюють не менше ніж рік. У таблиці під заголовком “Приклади текстових порушень_Оскорбления президента” від 29 листопада 2021 року наводилося рівно сто цитат із соцмереж: “Путін потворний виродок мерзота шмара, піди з влади мудак”, “Путін – якась феноменальна блядина”, “Путін – уебіще. Його другани – скоти. Усі заслуговують на суд і страшну кару. Але я один із цим зробити нічого не можу” тощо.

Роком пізніше в документації відомства з’являється файл “Ключові слова-образи”. Він лежить у zip-архіві “Класифікатор і додатки” і датований 14 вересня 2022 року, у графі “Автор” зазначений Адьян Борисович Патаєв. Людина з таким ім’ям і прізвищем 2022 року захистила диплом за програмою “Бізнес-інформатика” у Вищій школі економіки.

Автор добірки підкреслює, що порушенням вважатиметься вживання наведених у списку образливих слів “тільки в разі виявлення згадки про президента”, зокрема, якщо їх буде використано в підписі до фото Путіна.

Тож під заборону підпадають зображення президента спільно з образами/висловлюваннями, що вказують на приналежність до явно протиправної і різко засуджуваної діяльності (педофілії). Згадка президента в контексті статевих зносин. Зображення президента спільно з текстом/висловлюваннями, що містять нецензурну лайку, лайливі слова, звернені до нього.

Ми не можемо популяризувати цей словник російського мату, хоча в списку є образливі слова генітально-фекального напрямку, але “Медіазона” публікує його повністю, тож за бажанням можна скористатися цією шпаргалкою.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube