Як домашні тварини передбачають обстріли? Особливості сьогоднішньої ракетної атаки. Пояснює експерт (ВІДЕО)


19:1110.02.2023

Росіяни розпочали масовану повітряну атаку на Україну з дронів-камікадзе для того, щоб виявити українську протиповітряну оборону, а також використали багато ракет із зенітно-ракетних комплексів С-300. Останні з терористичною метою, а також для того, щоб прикрити пуски крилатих ракет.

Так сьогодні, 10 лютого, охарактеризував специфіку чергового масованого удару Росії по Україні військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Вони починають атаку з дронів-камікадзе. Таким чином вони промацують нашу систему протиповітряної оборони, бо вона не стаціонарна. Це не якісь ракети в шахтах, ці ракети на техніці, вони переміщуються, щоразу займають нові позиції для того, щоб ворог не міг вирахувати… До того, як станція радіолокації, яка використовується в зенітно-ракетних комплексах, включає своє електромагнітне випромінювання , її виявити неможливо”, — пояснив гість ефіру використання росіянами безпілотних літальних апаратів типу “Шахед” у першій хвилі атаки.

Говорячи про ракети з комплексів С-300, якими було завдано ударів по Харківській області та півдню України, він наголосив, що мета такої атаки — терористична.

“Говорити, що такими ракетами атакують якісь військові структури, це для людей, котрі хоч трохи розбираються в класах цих ракет, — повна нісенітниця. Ці ракети дуже неточні, вони відхиляються на десятки, сотні метрів, кілометр від цілі, яку їх направляли. Тому такі атаки можна вважати терористичними. Вони були націлені не на руйнування інфраструктурних об’єктів, а для того, щоб “кошмарити”, як то кажуть, мирне населення”, — зазначив Олексій Гетьман.

Водночас він вважає, що цими зенітними ракетами росіяни прикривали пуски крилатих ракет.

“Тих же “Калібрів”, тих самих Х-555, які повітряного базування з бомбардувальника запускали. Ці ракети [з комплексів С-300] були ракетами прикриття”, — коментує гість ефіру.

Він також зазначив, що, на жаль, жодна протиповітряна оборона не в змозі збити всі ракети, проте ще до офіційного повідомлення Генерального штабу Збройних сил України було зрозуміло, що значного успіху для ворога атака не мала.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube