Відмовитись від імені Чайковського: Національну музичну академію закликають змінити назву


21:0710.02.2023

Міністерство культури та інформаційної політики України просить Національну музичну академію внести подання для відмови від імені Чайковського у назві. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає УНН.

Цитата

“МКІП вже неодноразово виступало з позицією щодо необхідності відмови від імені П.І.Чайковського у назві Національна музична академія України. Ми бачимо бажання студентів, тому шукаємо шляхи вирішення ситуації. МКІП, керуючись нормою частини другої статті 5 та частини першої статті 11 Закону України „Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій“, вносить пропозицію щодо відмови від імені Чайковського у назві НМАУ”, — написав Ткаченко.

Він зазначив, що справа в тому, що згідно цієї норми, імена фізичних осіб присвоюються з метою увічнення пам’яті про осіб, які внесли вагомий внесок у боротьбу за незалежність, розбудову Української держави та інше.

“Натомість, згідно з дослідженнями музикознавців, діяльність Чайковського не була пов’язана з НМАУ в її історіогенезі, сам композитор ідентифікував себе як „корінна російська людина“. За результатами розгляду направленого нами листа просимо НМАУ внести подання до МКІП для вирішення питання”, — повідомив Ткаченко.

Читайте: Опера Чайковского «Черевички» не прозвучит в Праге: в связи с войной в Украине Национальный театр отказался от ее постановки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube