Рада офіційно звернулась до Грузії з вимогою відпустити Саакашвілі на лікування


17:3306.02.2023

Верховна Рада офіційно звернулася до влади Грузії із закликом негайно відправити експрезидента Грузії, громадянина України Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон. Відповідна постанова була підтримана нардепами на сьогоднішньому засіданні, повідомляється на сайті парламенту.

Постанову №8417 про звернення Ради до Грузії, Європарламента, Ради ЄС, Єврокомісії, ПАРЄ та парламентів держав-членів ЄС щодо необхідності негайного переведення Саакашвілі для лікування за кордон підтримали 311 депутатів.

У пояснювальній записці сказано, що критичний стан Саакашвілі підтверджено судово-експертною комісією центру “Емпатія” за участю грузинських та міжнародних експертів.

Рада нагадала про пункт 7 резолюції 2463 (2022) ПАРЄ, в якому Асамблея закликала переглянути справи політв’язнів, які виступають проти загарбницької політики РФ та звільнити їх, включаючи Саакашвілі.

Нардепи заявили, що грузинська влада має забезпечити Саакашвілі належну медичну допомогу, а також створити умови для його переведення в одну з європейських чи американських клінік для подальшого лікування.

Нагадаэмо: “Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити”, – Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube