“Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити”, – Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО)


17:3501.02.2023

Президент України Володимир Зеленський вважає, що влада Грузії має намір вбити колишнього грузинського президента та нинішнього громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомив журналістам Зеленський на пресконференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Києві, перед їхньою зустріччю йому передали фотографії нинішнього стану Міхеіла Саакашвілі, передає Інтерфакс-Україна.

“Колись він був президентом Грузії. Міхеіл Саакашвілі. Їх (фотографії – ІФ-У) передав Давид Арахамія. Я хотів би, щоб ви подивилися, як він виглядає”, – заявив президент України, публічно презентувавши фото.

“Я вважаю, що на сьогодні уряд Грузії – що вони роблять: вони його вбивають. Ви знаєте, що вони його отруїли і наразі потроху його, вибачте, вбивають”, – наголосив він.

У зв’язку з цим Зеленський запитав: “Грузія, її керівництво – вони за кого на сьогодні?”. “Вони нейтральні чи вони за Росію? Тому що Росія ставиться до своїх політиків так само, як і на сьогодні керівництво Грузії ставиться до вже не своїх політиків, а громадян України. І тому ще раз: вони нейтральні? Чи вони за Росію? Або вони просто проти України тощо?” – сказав президент.

При цьому він зазначив, що Україна з великою повагою ставиться до питання нейтральності тієї чи іншої держави, проте з нерозумінням ставиться до такого ставлення Грузії до Саакашвілі.

“Хотів би, щоб преса бачила, що відбувається: публічні тортури громадянина України. Я не обговорюю питання – за що заарештували колишнього президента Грузії, які наслідки цього для політики та демократії Грузії. Це їхнє внутрішнє питання. Я говорю про арешт громадянина України Міхеіла Саакашвілі, якого публічно катують щодня. І я гадаю, що у них ціль – його вбити”, – резюмував Зеленський.

"Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити", - Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО) 1
"Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити", - Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО) 7
"Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити", - Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО) 3
"Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити", - Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО) 8
"Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити", - Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО) 5
"Гадаю, в уряду Грузії є ціль його вбити", - Зеленський після фото Саакашвілі (ФОТО, ВІДЕО) 9

Сьогодні Саакашвілі дистаційно приєднався до засідання суду. Він, зокрема, сказав: “Мене катують і труять. Хочу звернутися до вас – пишаюся, що всі захоплюються українським народом, пишаюся, що президент Зеленський, вдячний його офісу… Я абсолютно впевнений у нашій перемозі. Але якщо я не зможу дожити до перемоги, яка так близько, моє серце має бути поховано в Києві. Воно належить Україні… Слава Україні, смерть – нашим ворогам”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube