Більшість громадян Грузії виступають за візовий режим із Росією, – дослідження NDI


20:3705.02.2023

Більшість громадян Грузії незадоволені політикою влади щодо в’їзду в країну росіян і вважають, що з Росією повинен бути запроваджено візовий режим.

Про це свідчать результати чергового дослідження американської неправительственної організації – Національно-демократичний інститут (NDI), пише ЛБ.

Так, 57% опитаних сказали, що не схвалюють політику уряду Грузії щодо мігрантів із Росії; 29% вважають підхід влади прийнятним; 14% – не знають чи відмовляються відповідати.

При цьому 69% виступають за запровадження в’їзних віз для росіян, 21% із цим – не згодні, а 10% сказали, що не мають відповіді.

Водночас 69% респондентів також заявили, що переселення росіян до Грузії матиме негативні наслідки, 17% мають протилежну думку, 6% вважають, що російські мігранти ніяк не вплинуть на перебіг життя в Грузії, а 8% не змогли відповісти.

Згідно з офіційними даними, у Грузії сьогодні проживає близько 120 тисяч громадян РФ, з них 112 733 переїхали до Грузії після того, як почалося російське повномасштабне військове вторгнення в Україну. Загалом приїжджі росіяни становлять близько 3% населення Грузії.

Читайте: Президентка Грузії хоче, щоб у рамках мирної угоди з Україною РФ вивела війська з Абхазії та Осетії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube