Швеція відправить в Україну артилерію Archer


12:4819.01.2023

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон пообіцяв у четвер, що Швеція надішле в Україну свою артилерійську систему Archer, а також бронетехніку та протитанкові ракети.

Про це пише The Local, передає Інше ТВ.

Виступаючи на пресконференції, прем’єр-міністр Ульф Крістерссон заявив, що його уряд узгодив тристоронній пакет військової підтримки України, включаючи «перше рішення про початок поставок артилерійської системи Archer в Україну».

Швеція, яка порушила свою доктрину не постачати зброю в країну, яка перебуває у стані війни, також надішле 50 броньованих машин CV-90 і переносні протитанкові ракети NLAW, повідомив уряд.

«Військова підтримка є вирішальною», — сказав Крістерссон, оскільки «вона може змінити тих, хто знову перехопить ініціативу цієї зими» на фронті в Україні.

Артилерійська система шведської розробки Archer складається з повністю автоматизованої гаубиці, встановленої на всюдиході, що дозволяє дистанційно керувати гарматою екіпажем, який сидить у броньованій кабіні.

Рішення від четверга означає, що збройним силам Швеції буде дано завдання «здійснити підготовку до початку доставки артилерійської системи Archer в Україну».

Міністр оборони Пол Йонсон сказав, що уряд також попросив збройні сили надати рекомендацію щодо того, скільки Archers, які зараз знаходяться на зберіганні, можна відправити.

Як повідомляло Інше ТВ, Резніков та Кулеба закликали світову спільноту надати Україні танки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube