На Пригожині зійшлися інтереси практично всіх елітних груп. Що показав візит путіна до Санкт-Петербурга


12:2919.01.2023

Навіть вчорашні господарі Пригожина тепер вважають, що він забагато на себе взяв і неконтрольовано швидко набирає політичної ваги, тому йому почали вказувати, де його справжнє місце. І хоча російські еліти все настирливіше вимагають від путіна розпочати транзит влади, Пригожина там не буде, хоч саме на свою участь там він сподівався, для цього й поклав десятки тисяч рашистів задля збільшення своєї ваги.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з Кремлівських кабінетів.

-Учора в Санкт-Петербурзі, з великої відстані, можна було спостерігати самотнього дідуся, який понуро бродив, позначаючи “пам’ятні місця” казенними букетиками. Наблизитися до старого не давали співробітники ФСО, які заздалегідь зачищали територію від сторонніх. Розбавляли обстановку солдатики, спеціально навчені для перенесення з місця на місце вінків, об стрічки на яких старий витирав руки. У понурому дідусеві, навіть за двісті метрів, можна було впізнати президента Росії Володимира Путіна, який виконує, без краплі ентузіазму, ритуальні дії.

Весь перфоманс за участю Путіна в пам’ятних заходах, на яких президент відверто нудьгував, тривав недовго, і глава держави перейшов до більш захоплюючих для нього занять. Зустріч із губернатором Санкт-Петербурга Олександром Бєгловим – важливий сигнал Путіна елітам і насамперед нині опальному Євгену Пригожину. Президент похвалив Бєглова, продемонструвавши готовність самостійно вирішувати, хто гідний бути при владі, а кому варто пам’ятати, як правильно і з повагою подавати їжу до царського столу.

У бажанні остепенити Пригожина зійшлися інтереси практично всіх елітних груп. Навіть Ковальчуки, які вважають себе ледь не господарями колишнього “кухаря”, вирішили, що Пригожин занадто багато на себе взяв і неконтрольовано швидко набирає політичної ваги. Юрій Ковальчук підтримав ініціативу керівництва силового лобі “осадити” лідера ПВК, який галопує. Сам Пригожин, якому, на відміну від Бєглова, було відмовлено у найвищій аудієнції, сильно образився і вирішив видати “інсайд” про швидку заборону відеохостингу YouTube у Росії. “Інсайд” Пригожина з ряду “чув дзвін, та не знає, де він”. Путін уже давно і досить регулярно обговорює подібні можливості, але на сьогодні доцільності ухвалення рішення про заборону YouTube просто немає.

А ось, що дійсно серйозно обговорювали президент із керівництвом силового блоку, так це швидку зміну уряду і запуск транзиту. Причому з ініціативою обговорити цю тему виступив сам Путін. Невдоволення силових еліт викликане діями президента на підвищення ескалації на фронті і затягування із запуском транзиту. Путін, звичайно, відчуває напругу і намагається розрядити обстановку, роздаючи обіцянки. Цього разу, кажуть, намагався бути дуже переконливим і навіть мало не присягався, що до кінця весни поточного року змінить уряд, призначивши прем’єр-міністром Дмитра Патрушева і таким чином дасть старт транзиту влади. Путін запевняє, що до кінця весни доб’ється на фронті такого результату, за якого Захід змушений буде прийняти його умови. Усі п’ять осіб, які беруть участь у нараді, прекрасно знають можливості президента, точніше їхню відсутність, і, найімовірніше, скептично поставилися до обіцянок глави держави. Путін пообіцяв до кінця зими виступити з посланням до Федеральних зборів і вже в посланні зробити анонс прийдешніх подій.

Президенту дедалі складніше збалансувати систему, незадоволених дедалі більше, а часу для ухвалення рішень дедалі менше, та й “хороших” рішень для Путіна вже немає, зовсім, – пише Генерал СВР.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube