Британія оголосила про найбільший пакет військової допомоги – танки, гаубиці, бронетранспортери (ВІДЕО)


21:1016.01.2023

Міністр Великої Британії Бен Воллес у понеділок, 16 січня, оголосив про надання Україні найбільшого на сьогодні пакета військової допомоги.

Виступаючи в британському парламенті, міністр повідомив, що до складу цього пакета входитимуть не тільки танки й гаубиці, але й бронетранспортери FV430 Mk3 Bulldog.

Він підтвердив, що Україна отримає танкову роту Challenger 2, три десятки самохідних артилерійських установок AS90, сотню одиниць бронетехніки, десятки БПЛА.

Також у пакет увійдуть 100 000 артилерійських снарядів, сотня вдосконалених ракет, запчастини та інше обладнання.

Воллес попередив, що партнери України мають негайно посилити колективні зусилля, щоб збільшити економічний і військовий тиск на російський режим.

Він сказав, що Росія планує наступ і не збирається зважати на людські жертви.

“З самого початку президент Путін вважав, що його війська зустрічатимуть з розпростертими обіймами, що українці не воюватимуть і підтримка Заходу впаде. Він помилився за всіма пунктами. Сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації з усією її жорстокістю та дозволить Україні зберегти у 2023 році та надалі, якщо буде потрібно, динаміку за підтримки міжнародної спільноти, яка, як ніколи, рішуче налаштована на те, щоб путінське незаконне та неспровоковане вторгнення провалилося”, – сказав британський міністр.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube