Служба безпеки попередила 12 замахів на Зеленського, щонайменше 2 – завдяки ЦРУ


21:3916.01.2023

Директор Центрального розвідувального управління приїжджав до Києва перед початком війни Росії проти України, щоб повідомити Президенту України Володимиру Зеленському про російський план його вбивства.

Про це пише Independent.

У своїй книзі “Боротьба його життя: всередині Білого дому Джо Байдена”, що виходить друком, автор Кріс Віппл повідомляє, що в той самий час, коли пан Зеленський публічно ігнорував попередження офіційних осіб США про те, що Москва незабаром розпочне найбільше сухопутне вторгнення з часів Другої світової війни, він отримував таємний брифінг від директора ЦРУ Білла Бернса про загрозу його життю.

Ставлення пана Зеленського до попереджень США, які були досить незвичними, оскільки американські чиновники рідко діляться розвідданими публічно, так само, як адміністрація Байдена почала регулярно розкривати російські плани журналістам та іноземним урядам, полягало в тому, щоб відштовхнути їх і припустити, що США ризикують панікою та негативними наслідками для української економіки.

Але в примірнику своєї книги, отриманої The Independent, пан Віппл сказав, що пан Бернс поїхав до Києва, “щоб перевірити його реальність”.

За його словами, Байден доручив директору ЦРУ – колишньому послу США в Росії – надати Зеленському “точні деталі російських змов”.

“Це негайно привернуло увагу Зеленського; він був приголомшений, протверезілий цією новиною”, – написав він.

Українські офіційні особи заявляють, що Зеленський пережив понад 12 окремих замахів на своє життя з боку російських сил з початку війни у лютому минулого року.

За словами пана Віппла, щонайменше дві з цих історій успіху відбулися завдяки розвідданим США, якими поділився пан Бернс під час свого візиту до Києва.

“Розвіддані були настільки детальними, що допомогли силам безпеки Зеленського запобігти двом окремим російським замахам на його життя”, – написав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube