Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО)


20:5216.01.2023

У понеділок, 16 січня, із робочим візитом в Україну прибула заступник держсекретаря США Венді Шерман. У ході візиту вона провела зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шиигалем та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Про це повідомляє пресслужбі Офісу президента та Денис Шмигаль в Telegram.

Андрій Єрмак поінформував американських партнерів, зокрема, про основні події, які відбуваються в Україні та навколо її кордонів через агресію Російської Федерації. Він подякував Сполученим Штатам за підтримку нашої держави у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність.

«Українці ніколи не забудуть про ту допомогу й підтримку, яку надають нам США, американський народ, уряд, Президент і Конгрес», – сказав очільник Офісу Глави держави і наголосив на важливості лідерства США в об’єднанні міжнародної коаліції.

«Штати не лише підтримують – Штати впевнені, що Україна, звичайно, переможе, і роблять усе для нашої перемоги», – додав він.

Андрій Єрмак відзначив важливість візиту Венді Шерман в Україну, під час якого вона отримає інформацію про ситуацію в нашій країні безпосередньо з місця подій.

Під час брифінгу представники української розвідки та командувачі військ оперативних напрямків поінформували американську делегацію про актуальну ситуацію на фронті та потреби підрозділів сил оборони.

Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 1
Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 9

Також було заслухано доповіді про роботу ППО з відбиття ракетних атак держави-агресора та наслідки ракетних влучань під час новорічних свят й 14 січня. Окремо учасники розглянули питання щодо відновлення пошкоджених енергооб’єктів та заходів, що вживаються для їхнього захисту від повітряних атак ворога.

Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 3

Крім того, учасники зустрічі обговорили співпрацю з міжнародними партнерами стосовно підтримки відновлення української енергетики, яким опікується помічник державного секретаря Сполучених Штатів Америки з питань енергоресурсів Джеффрі Паєтт. Завдяки його роботі налагоджено постійний діалог України з партнерами з «Великої сімки», Європейського Союзу та його інституціями, представниками фінансових і неурядових організацій щодо надання допомоги обладнанням українській енергосистемі.

Андрій Єрмак наголосив, що така підтримка у відновленні енергетичної та іншої критичної інфраструктури є надзвичайно важливою для України, адже економіка повинна функціонувати, а люди – мати змогу повернутися до нормального життя та працювати, наближаючи нашу перемогу.

«Ми налаштовані на відкритість і прозорість усієї інформації, бо зараз ми відчуваємо: коли ми разом у цьому бою, США з нами – це дуже важливо й наближає перемогу. Але, безперечно, ми прагнемо здобути цю перемогу, не втрачаючи наших людей, наші міста та інфраструктуру», – резюмував керівник Офісу Президента.

Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 5
Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 10
Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 7
Заступник держсекретаря США обговорила з Єрмаком і Шмигалем підтримку України (ФОТО) 11

Крім того, Шерман під час зустрічі з українським прем’єром обговорила ключові виклики, пов’язані з агресією Росії. Зокрема, підтримку людей, які постраждали від війни, відновлення енергетики після обстрілів, фінансову підтримку.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube