Пасажир літака, що розбився в Непалі, зняв зсередини останні хвилини перед катастрофою (ВІДЕО)


20:4116.01.2023

Вчора, 15 січня, двомоторний літак ATR 72 з Катманду, на борту якого перебувало 72 особи, розбився незадовго до приземлення в Покхарі, головному туристичному центрі Непалу. Пасажири загинули.

На місці трагедії був знайдений мобільний телефон, на якому знайшли відео, яке очевидно зафіксувало останні, дуже тривожні моменти польоту.

ПРо це повідомляє телеканал NDTV.

Відео, яке поширюється в соціальних мережах, починається з кадрів пасажирів, які сидять у літаку, і міста внизу, яке видно з ілюмінатора, коли літак кружляє перед посадкою. Раптом лунає вибух, і екран перевертається догори дриґом. Останні кілька секунд показують жахливу пожежу за вікном і чути крики розгублених пасажирів.
Інше відео з землі зафіксувало хід польоту, коли літак почав заходити на посадку. Літак раптово нахилився вліво, перевернувся догори дном і, за повідомленнями, потім вибухнув вогняною кулею.

На борту літака перебувало п’ять індійських пасажирів, всі вони були з міста Газіпур в штаті Уттар-Прадеш. Один з них, Сону Джайсвал, очевидно, вів прямий ефір на Facebook Live незадовго до катастрофи літака. Він є серед загиблих. Таке ж відео знайдено на його акаунті у Facebook, який не підтверджено.

Абхішек Пратап Шах, колишній член парламенту Непалу і член Центрального комітету Непальського конгресу, який надіслав відеозапис, повідомив NDTV, що він отримав його від друга, і він був знайдений сьогодні з уламків літака.

Очікується, що рятувальні роботи продовжаться і завтра, а також триватимуть пошуки “чорної скриньки” літака, яка, як очікується, проллє світло на причини катастрофи. Покхара знаходиться лише за 25 хвилин польоту від Катманду, столиці Гімалаїв.

Останнім часом в авіаційному секторі Непалу сталося кілька авіакатастроф, що викликає занепокоєння з приводу безпеки польотів та підготовки льотного складу.

З 2013 року Європейський Союз вніс Непал до “чорного списку” з безпеки польотів. Всі польоти з Непалу були заборонені в повітряному просторі ЄС після того, як Міжнародна організація цивільної авіації висловила занепокоєння з приводу безпеки польотів.

“Цей літак є найкращим з того, що ми маємо в Непалі, і всі провідні авіакомпанії експлуатують такі ж літаки”, – сказав пан Шах.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube