Польща хоче винести на міжнародний рівень свої претензії до Німеччини щодо репарацій і звернеться до Конгресу США


18:5610.01.2023

Польща хоче підняти перед Конгресом США питання про репарації від Німеччини за збитки, завдані їй під час Другої світової війни. 

Як повідомляє RMF24, про це заявив заступник міністра закордонних справ Аркадіуш Мулярчик, передає «Європейська правда». 

За його словами, уряд Польщі планує виносити на міжнародний рівень свої претензії до Німеччини, і першим кроком буде звернення до Конгресу США. 

“Ми звернемося до Конгресу – комітету, сенаторів і членів Палати представників – за підтримкою у діях щодо компенсацій Німеччиною завданих війною збитків. США – це країна, яка зараз дбає про справедливість і міжнародний порядок”, – заявив він, перелічивши очільників профільних комітетів і парламентських груп. 

Мулярчик додав, що МЗС Польщі підняло це питання також в ООН, Раді Європи, ЮНЕСКО та серед країн-членів ЄС, НАТО і Ради Європи.

Він висловив сподівання, що з часом Польщі вдасться здобути підтримку, зокрема з боку країн, які теж свого часу не отримали належної компенсації. 

Як повідомляло Інше ТВ, Берлін офіційно відхилив вимогу Варшави щодо сплати репарацій на суму 1,3 трильйона євро за збитки, завдані Польщі нацистською окупацією під час Другої світової війни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube