У Німеччині викрили підготовку держперевороту


10:5307.12.2022

Правоохоронці Німеччини проводять обшуки у 11 федеральних землях. Затримано 25 осіб – 22 з них вважаються учасниками терористичної організації, ще троє – її прихильниками, повідомляє генпрокуратура ФРН, пише Кореспондент.

22 ймовірних члени терористичної організації – громадяни Німеччини, одна з трьох прихильників – росіянка. Затримання проводили у різних регіонах Німеччини, а у двох випадках – в Австрії та Італії. Загалом у справі фігурують 52 підозрювані.

Обшуки проводяться на 130 об’єктах у різних землях ФРН. Вони спрямовані проти ще 27 фігурантів, які поки що не затримані, та проти осіб, які ще не мають статусу підозрюваних.

“Затримані підозрювані належать до терористичної організації, яка була створена не пізніше кінця листопада 2021 року і поставила собі за мету подолати існуючий державний устрій у Німеччині та замінити його своєю власною формою держави, обриси якої вже розроблені”, – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, члени організації розуміють, що їхній намір “може бути реалізований лише за допомогою військових засобів та насильства над представниками держави”. Йдеться, зокрема, і про вбивства.

“Обвинувачених об’єднує глибоке неприйняття державних інститутів та вільного демократичного основного ладу ФРН, що згодом змусило їх ухвалити рішення брати участь у їхньому насильницькому усуненні та здійснювати конкретні підготовчі дії з цією метою”, – зазначили у прокуратурі.

Вказано, що члени організації наслідують конспірологічні міфи, що складаються з наративів німецького руху рейхсбюргерів (представники цього руху не визнають ФРН і вважають себе громадянами німецького Рейху) і QAnon (його представники були серед учасників штурму Капітолія у січні 2021 року і вважають, що Німеччиною управляють члени так званої “Глибинної держави” (Deep State).

“На думку членів асоціації, порятунок їм обіцяє неминуче втручання “Альянсу” – таємного союзу урядів, спецслужб і збройних сил різних держав, включаючи РФ і США, що має технічну перевагу. Асоціація твердо переконана, що члени “Альянсу” вже перебувають у Німеччині і що їхня атака на “Глибинну державу” неминуча”, – йдеться у релізі.

Читайте: Німеччина не передасть Україні Patriot. Польща розчарована, а ми?



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube