Німеччина не передасть Україні Patriot. Польща розчарована, а ми?


21:5606.12.2022

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що Німеччина відмовилася передавати Україні системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це він написав у Twitter.

За його словами, після розмови з міністеркою оборони ФРН Крістін Ламбрехт він розчарувався рішенням відмови від передачі систем Україні.

Він зазначив, що розміщення Patriot у західних регіонах України підвищить безпеку поляків та українців.

Блащак заявив, що Польща та Німеччина розпочинають заходи щодо розміщення пускових установок на території Польщі та підключення їх до системи командування.

Наприкінці листопада Німеччина запропонувала Польщі ЗРК Patriot, а Варшава сказала – “краще дайте їх Україні”, і Берлін відповів, що для цього потрібне рішення союзників щодо Альянсу, і що їх це заскочило зненацька. Генсек НАТО заявив, що для цього рішення союзників не потрібне: це вирішувати Берліну.

У Міноборони Німеччини натякнули, що країна не підтримує пропозицію Польщі про передачу Україні Patriot – мовляв, є великий інтерес, щоб ця ППО залишалася в системі НАТО.

В той же час Столтенберг заявив, що рішення про передачу німецького Patriot в Україну замість Польщі приймає Німеччина, а не НАТО.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube