Втрати рф в Україні можуть у 10 разів перевищити втрати США у В’єтнамі – Newsweek


11:3307.12.2022

В Україні вже загинули десятки тисяч росіян. Ця цифра, очікується, вплине на націю протягом наступних десятиліть. Хоча точні цифри не підтверджені, вважається, що військові втрати Росії вдвічі перевищують кількість  загиблих американських військовослужбовців у В’єтнамі в одну десяту випадків.

Про це повідомляє Newsweek.

Генерал армії Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, заявив, що близько 100 000 російських солдатів були вбиті або поранені в Україні.

“З точки зору кількості загиблих з російської точки зору, можна порівняти з наслідками війни у В’єтнамі для Сполучених Штатів”, – сказав в інтерв’ю журналу Newsweek Рональд Фрікер, професор статистики Вірджинського технологічного інституту. “У цьому конфлікті загинуло трохи більше 58 000 американських військовослужбовців, більшість з яких загинули протягом приблизно десяти років. Для тих з нас, хто достатньо дорослий, щоб пам’ятати її, ця війна спричинила значні суспільні наслідки.

“Звичайно, Росія в 2022 році зовсім не схожа на Сполучені Штати наприкінці 60-х і на початку 70-х років, але з новинних повідомлень також зрозуміло, що ця війна не є популярною серед ключових верств російського населення. Поєднайте це з кількістю жертв, яка приблизно вдвічі перевищує кількість жертв у В’єтнамі, і яка сталася приблизно за одну десяту часу, і я вважаю, що ми ще не бачимо повного впливу війни на російське суспільство”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube