Колишній мер Снігурівки на Миколаївщині добровільно служив окупантам – йому заочно повідомлено про підозру, бо він втік (ФОТО)


11:3007.12.2022

Співробітники СБУ повідомили про підозру колишньому міському голові м. Снігурівка, який добровільно перейшов на бік ворога та обіймав посаду «заступника голови військово-цивільної адміністрації».

Про це повідомили в УСБУ в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Перебуваючи на «посаді» у незаконному органі влади, колаборант відповідав за охорону важливих об’єктів економіки та безпеку життєдіяльності населення. Також зрадник займався організацією військового супроводу гуманітарних конвоїв та постачанням товарів на тимчасово окуповані території України.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта кримінального провадження виявлено та вилучено докази його злочинної діяльності, а саме – копію наказу про добровільне залучення до співпраці, проросійські періодичні видання, листівки з інструкцією з набуття громадянства рф.

Після звільнення міста від окупантів зрадник втік на тимчасово окуповані території, де планує уникнути правосуддя.

Наразі йому заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо оголошення зрадника в розшук. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності.

Заходи з викриття поплічника агресора проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Як повідомляло Інше ТВ, раніше в Снігурівці були затримані призначені окупантами керівниці «отдела бухгалтерского учета» і «отдела социального обеспечения», а потім – і «завгосп» колишньої окупаційної адміністрації в Снігурівці.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube