ЗМІ назвали ім’я людини, яка вмовила путіна піти війною проти України


13:2103.12.2022

Одним із найвпливовіших прихильників рішення російського диктатора володимира путіна про вторгнення в Україну став 71-річний мільярдер юрій ковальчук, який розвивав думку про те, що війна може показати Заходу силу росії.

Про це пише Wall Street Journal, передає «Главком».

За даними видання, ковальчук часто зустрічався з путіним перед початком війни, а також розмовляв телефоном чи відеозв’язком. Газета посилається на друга родини ковальчука, а також на колишнього співробітника російської розвідки.

Ковальчук, санкції проти якого запровадили ще 2014 року, не лише бізнесмен, а й один із найбільших медіамагнатів – телеканали, газети, соцмережі, які дотримуються лінії кремля. Медіа ковальчука стають дедалі ціннішими в арсеналі кремля.

Телеканали ковальчука (у тому числі «Перший») представляли спокійну картину призову мобілізованих, а також розповідали про українську «брудну бомбу» та передбачали розвал США, йдеться у публікації. За допомогою ковальчука путін зміцнює контроль над інтернетом («ВКонтакте»).

Ковальчука, роблять висновки автори, більше мотивує саме патріотична ідеологія, а не атрибути багатства, про це говорять люди, які його знають. Він має великий вплив на політику та співробітників кремля, а також допомагає володіти акціями для сім’ї та друзів президента.

Коли у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу, ковальчук був готовий сидіти на карантині, щоб зустрічатися з путіним. За словами двох співрозмовників газети, путін і ковальчук іноді годинами обговорювали наростаючий конфлікт із Заходом та історію росії.

«Захід слабкий і настав час продемонструвати військову міць росії, вторгнувшись в Україну» – переказує ідеї Ковальчука одне із джерел американського видання (ексспівробітник російської розвідки).

Як повідомляло Інше ТВ, У путіна з’явилася надія “бути оцифрованим” і жити вічно. Хто дурить диктатора? Чутки з Кремля



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube