«Якби я був пілотом російських військово-повітряних сил, я б боявся цих хлопців» – американський астронавт Скотт Келлі зустрівся з українськими пілотами (ФОТО)


13:5003.12.2022

Скотт Келлі — не лише астронавт-рекордсмен, але й професійний пілот винищувача-бомбардувальника F-14. Перед від’їздом з Києва він попросив влаштувати зустріч з українськими пілотами.

Через загрози ракетних ударів до останнього було невідомо, чи відбудеться зустріч. Але все склалося – Скотт Келлі зустрівся з командувачем повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-лейтенантом Анатолієм Кривоножком та пілотами винищувачів Міг-29.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

«Це була дуже тепла, дружня і засекречена розмова. Говорили про подвиги українських пілотів, їхній талант вести повітряний бій проти переважного кількістю супротивника, про те, як захистили столицю в перші дні повномасштабної війни і, звісно, про «Привида Києва». А ще про літаки F-16, які дуже потрібні Україні.

«Як для колишнього льотчика-винищувача Військово-морських сил США, для мене було честю зустрітися з українськими пілотами, які відбивали російські атаки в перші дні війни. Вони досягли у цьому успіхів, але зараз потребують підтримки зі сторони Заходу. Сучасні технологій і зброя допоможуть протидіяти атакам на українську критичну інфраструктуру. Якби я був пілотом російських військово-повітряних сил, я б боявся цих хлопців. Вони знають, що роблять», – сказав Скотт Келлі», – йдеться в дописі Генерального штабу ЗСУ.

Як повідомляло Інше ТВ, в кінці листопада в Україну приїхав американський астронавт Скотт Келлі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube