В Страсбурзі офіційно стартував проект Euroсities щодо постачання містам України генераторів


09:5724.11.2022

Вчора, 23 листопада, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак разом з Президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою та президентом Асоціації європейських міст Euroсities, міським головою Флоренції Даріо Нарделлою взяв участь у режимі відеоконференції з нагоди офіційного запуску в Страсбурзі проекту Euroсities щодо допомоги містам України у постачанні генераторів.

Про це повідомили в Офісі Президента України, передає Інше ТВ.

Андрій Єрмак акцентував, що проект покликаний допомогти українцям пережити найскладнішу зиму в сучасній історії країни.

«Генератори є основним обладнанням, яке забезпечить базові потреби людей: світло, зв’язок, доступ до надійної медичної допомоги у разі відключення світла, спричиненого ударами Росії. Вони потрібні нам як стратегічний резерв в умовах повного й безперервного знеструмлення, яке, можливо, триватиме тижнями», – сказав він.

Водночас керівник Офісу Президента акцентував, що основним пріоритетом для України сьогодні є негайне відновлення енергомережі. За його словами, нашій країні потрібне високовольтне обладнання: автотрансформатори, автоматичні вимикачі, реле, розрядники.

«У Європі триває найбільша за останні понад півстоліття війна. Проте українці переконані: за підтримки об’єднаної Європи ми переможемо, а Росія зазнає поразки», – наголосив Андрій Єрмак.

Зі свого боку Президент Європейського парламенту Роберта Мецола зазначила, що ЄС та його інституції залишаються солідарними з Україною на гуманітарному, військовому та фінансовому фронті.

Вона додала, що надання генераторів має допомогти в забезпеченні енерго- та водопостачання для цивільного населення, лікарень в Україні.

Роберта Мецола закликала всі міста й регіони Європи приєднатися до цього проекту допомоги українцям.

Як повідомляло Інше ТВ, Європарламент розпочинає ініціативу «Генератори надії» для України – Шмигаль



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube