Європарламент розпочинає ініціативу «Генератори надії» для України – Шмигаль


17:3623.11.2022

Європейський парламент розпочинає ініціативу «Генератори надії». Найближчим часом у ЄС планують зібрати тисячі генераторів та іншого енергетичного обладнання для передачі в Україну.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на сьогоднішній онлайн-нараді, інформує Урядовий портал.

Згідно повідомлення, сьогодні, 23 листопада, відбулася онлайн-нарада з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном щодо забезпечення обладнанням та комплектуючими для відновлення пошкоджених внаслідок збройної агресії рф об’єктів енергетики України.

У нараді також взяли участь Міністр енергетики Герман Галущенко та голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Було визначено пріоритетність для постачання в Україну енергетичного обладнання від партнерів, зокрема для ремонту пошкодженої інфраструктури та забезпечення «Пунктів незламності».

«Держава-терорист росія вчергове продемонструвала світові свою сутність. Ракетні удари по енергетичній інфраструктурі. По всій країні застосовані аварійні відключення електроенергії. Це вимушений крок, аби уникнути аварій та розбалансування системи. Ремонтні бригади вже почали відновлювати пошкоджену інфраструктуру», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава уряду дав завдання Міненерго налагодити цілодобову тісну координацію з МЗС та митницею, аби енергетичне обладнання надходило в Україну швидко та безперебійно.

Як повідомляло Інше ТВ, Японія передасть Україні генератори та лампи на сонячних батареях



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube