Після нового року путін хоче велику мобілізацію на 2 млн. людей, і щоб якомога більше – з українськими прізвищами


13:2622.11.2022

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайжами з кремлівських кабінетів.

“Президент Росії Володимир Путін крім запусків обласних племінних центрів з відтворення індички, спільно з “наступником” Дмитром Патрушевим, ще проводить закриті наради, де обговорює дійсно важливі для країни теми. Учора, під час наради з представниками керівництва силового і військового блоків, Путін обговорював новини з фронту і, як наслідок, мобілізацію та оголошення воєнного стану.

Путіну доповідають про складну ситуацію по всій лінії фронту. Крім проблем з екіпіруванням, озброєнням і мотивацією мобілізованих, суттєві проблеми виникли з приходом холодної погоди у вигляді різкого зростання застудних вірусних і бактеріальних захворювань. Хворим військовослужбовцям ніхто жодних поблажок не робить, аж до важких станів, що позначається на ефективності виконання бойових завдань. Збільшилася кількість зафіксованих обморожень у військовослужбовців у зоні бойових дій. На це накладаються проблеми з постачанням, практична відсутність медикаментів і можливостей оперативно надавати медичну допомогу.

На цьому тлі Путін заявив, що переконаний у необхідності проведення повноцінної мобілізації. Тепер, на його думку, друга хвиля часткової мобілізації нічого не вирішить, і це буде як “різати хвіст собаці по частинах”. Президент висловив думку, що мобілізація необхідна і треба лише продумати, як її оголосити і, головне, провести найефективніше і без ексцесів, враховуючи досвід часткової мобілізації.

Путін вважає “достатнім” призов ще 2 мільйонів осіб, з яких приблизно 300 тисяч жінок. Учасники наради без особливого ентузіазму підтримали президента.

Представники керівництва військового блоку підтвердили можливості і готовність до проведення мобілізації починаючи з січня 2023 року. Путін поділився ідеєю, яку запропонував Сергій Кірієнко – призивати в рамках мобілізації, здебільшого, людей з українськими прізвищами, мовляв, нехай українці один одного знищують.

Представник міністерства оборони сказав, що “непомітно” таке рішення втілити буде складно і необхідно провести попередню підготовку. Далі обговорювали проблемні суб’єкти РФ, у яких під час часткової мобілізації були заворушення, і учасники наради, включно з президентом, визнали правильним “мінімальні” плани мобілізації для цих територій у майбутньому. Щодо воєнного стану Путін сказав, що вважає за необхідне не обмежуватися цього разу “напівзаходами”, а разом із мобілізацією оголосити і воєнний стан у всій країні або, як мінімум, на більшій частині території Росії.

“Народна війна”, коли “все для фронту, все для перемоги”, тепер є головною темою обговорень Путіна з оточенням. Велика кількість жертв серед мобілізованих, на думку президента, тільки згуртує російське суспільство і зміцнить чинний режим, причому незалежно від того, буде результатом перемога чи поразка”, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube