Український енергосектор потерпає від кібератак: за 9 місяців їх зареєстровано вже на третину більше, ніж за весь минулий рік


13:1622.11.2022

Об’єкти української енергетичної інфраструктури України постійно потерпають від кібератак. За час війни росія намагалася порушити роботу ключових енергетичних компаній понад мільйон разів.

Про це розповів заступник очільника Міністерства енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Фарід Сафаров, пишуть Новини.LIVE.

Як зазначив представник Міністерства енергетики, з 24 лютого 2022 року зафіксовано близько 1,2 мільйона кібератак проти 900 тисяч за весь попередній рік.

За його словами, упродовж грудня 2021 та січня-лютого 2022 року було дуже багато спроб втрутитися в роботу ключових енергокомпаній, зламати персональні кабінети клієнтів та порушити роботу диспетчерських центрів. Проте високий рівень кіберзахисту енергосектору України став на заваді.

“Наразі росіяни продовжують намагатися “покласти” нашу енергетичну систему, застосовуючи і кібератаки, і прямі фізичні атаки ракетами та дронами. Загальна кількість кібератак за дев’ять місяців війни становить понад 1 200 000 випадків. Кількість DDos-атак на сайти ключових енергетичних компаній і міністерства — понад 50, для порівняння з початку фіксації такого типу атак з 2019 року їх було тільки п’ять”, — наголосив заступник голови Міненерго.

Зокрема, українські кіберцентри, які функціонують на базі НЕК “Укренерго” та НАК “Нафтогаз України” здатні протистояти атакам. Україна щодня отримує новий унікальний досвід у протидії кіберзагрозам, додав він.

Як повідомляло Інше ТВ, Кількість кібератак на Україну продовжує зростати



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube