Бюджет міста Миколаєва на 2023 рік прийнято


13:2822.11.2022

Депутати схвалили проект бюджету Миколаївської міської територіальної громади на сесії міської ради 22 листопада.

Про це повідомляє Інше ТВ.

В процесі обговорення запропонованого проекту рішення у депутатів були питання.

Так, Сергій Кантор питав, чому на 300 млн.грн. менше заплановано по управлінню освіти.

«Це перший рік, коли Миколаївській територіальній громаді не виділили кошти освітньої субвенції. Освітня субвенція буде виділена пізніше КМУ. Тому таке зменшення по управлінню освіти», – пояснила директор департаменту фінансів Віра Святелик.

Депутат Олена Кисельова зауважила, що до проекту бюджету міста традиційно питань більше, ніж відповідей, і попросила назвати основні напрямки витрачання коштів.

– Планування бюджету 2023 року дійсно дуже складне. Бо на теперішній час військовий діє постанова КМУ №590, якою визначаються пріоритети, на які можна потратити кошти, призупинено ряд статей Бюджетного кодексу України, в тому числі захищені статті видатків. Бюджет цього року дуже складний для виконання, та ще й виникають проблеми, які ніколи не були у нас, витрачається багато коштів резервного фонду на ті видатки, на які неможливо було запланувати… В бюджеті наступного року тільки вкрай необхідні видатки. Наприклад, там є внески в статутний капітал «Миколаївводоканалу» – як ми його підтримуємо зараз, так і плануємо підтримувати в наступному році для того, щоб не текло наше місто. Там вкрай важливі видатки, – сказала Віра Святелик.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич додав:

– У нас є захищені статті, на які ми по закону повинні розраховувати гроші і виділяти ці кошти (зарплати, опалення і т.д.). Всі капітальні видатки, які у нас були на 2022 рік, ми перенесли на другу половину 2023 року – будуть чи не будуть вони, це ми будемо розуміти у другій половині року, коли будемо розуміти, чи діє постанова №590. В бюджеті (2023 року – прим.ред.) є видатки на підтримку життєдіяльності міста, – сказав Олександр Сєнкевич.

Станіслав Мартиросов спитав, чому в бюджеті заплановано майже 100 млн.грн. на харчування пільгових категорій школярів, якщо діти займаються онлайн. «Ми сподіваємось, що з 1 вересня діти підуть у школи та садки, але якщо цього не відбудеться, нам буде потрібно перерозподілити ці кошти. Тобто це потрібно для того, щоб провести тендери закупівлі. Сьогодні наше підприємство КВПпОХНЗ (Комунальне виробниче підприємство по організації харчування у навчальних закладах – прим.ред.) виконує свої обов’язки, думаю, ви розумієте, як воно допомагає», – сказав Олександр Сєнкевич.

– Як би воно не звучало, але всі ці гроші, які ми запланували на 2023 рік, – вони віртуальні. Віртуальні в тому плані, що їх може не бути, як таких, і тому нам потрібно мати якісь місця, де ми можемо потім прибрати, перенести гроші, – сказав Олександр Сєнкевич.

За проект бюджету міста на 2023 рік проголосувало 35 депутатів, 1 утримався.

Вже після голосування депутат Олена Кисельова попросила ще раз продивитися перелік Почесних громадян міста Миколаєва, яким в бюджеті-2023 заплановані виплати, «щоб там не вспливло», а потім не було скандалів.

Як повідомляло Інше ТВ, Проєкт бюджету Миколаєва на 2023 рік: і по доходах, і по видатках – на 300 тис.грн. менше, ніж планувався бюджет 2022-го, а по деяким статтям видатки більше.

В цілому доходи бюджету Миколаєва на 2023 р. заплановано у сумі  4 млрд. 849 млн. 251 тис. 188 грн., а видатки – у сумі 5 млрд. 117 млн. 102 тис. 452 грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube