Переговори можливі лише в тому разі, якщо цього хоче суверенна Україна, а Росія сумлінно прийме їх – Макрон


07:3421.09.2022

Переговори між Україною та РФ можливі лише в тому разі, якщо цього хоче суверенна Україна, а Росія сумлінно прийме їх, заявив президент Франції Еммануель Макрон.

“Сьогодні всі ми тут усвідомлюємо, що тільки угода, яка поважає міжнародне право, дасть змогу відновити мир. Переговори можливі лише в тому разі, якщо цього хоче суверенна Україна, а Росія сумлінно прийме їх. Ми всі також розуміємо, що переговори можуть бути успішними лише за умови, якщо Україну буде звільнено, а її суверенітет буде захищено”, – сказав Макрон, виступаючи на Генасамблеї ООН, пише Iнтерфакс.

Французький президент наголосив, що тепер Росія має побачити, що вона не може нав’язувати свою волю військовим шляхом, навіть якщо проводить фіктивні референдуми на територіях, які зазнали бомбардувань і які окуповані зараз.

“Члени Ради безпеки мають голосно і ясно заявити про це, а члени цієї асамблеї повинні підтримати нас на нашому шляху до миру. З цієї трибуни я закликаю членів ООН діяти так, щоб Росія відмовилася від шляху війни й усвідомила ціну для себе та для всіх нас і справді поклала край цьому акту агресії”, – зазначив Макрон.

Він зазначив, що від початку війни веде діалог із Росією.

“Я й надалі очолювати це, тому що тільки разом ми здобудемо мир”, – додав президент.

Читайте: Макрон подзвонив Путіну, щоб обговорити ситуацію навколо Запорізької АЕС



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube