Умисне поширення голоду – аморальна й нелюдська зброя масового ураження, як поширення смертоносних бактерій чи радіації, – Зеленський на Генасамблеї ООН (ВІДЕО)


07:4221.09.2022

Президент України Володимир Зеленський закликав солідаризуватися у притягненні Росії до відповідальності за провокування голоду.

Про він сказав під час засідання високого рівня з питань продовольчої безпеки, яке відбувається на полях Генасамблеї ООН.

-Кожна людина у світі має бути позбавлена голоду й навіть його загрози.

А будь-яка держава, яка провокує голод, яка намагається зробити доступ до їжі якимось привілеєм, яка пробує поставити захист народів від голоду в залежність від усмішки фортуни чи милості якогось диктатора, – така держава має отримувати від світу найжорсткішу реакцію. Реакцію, як за застосування зброї масового ураження – хімічної, біологічної чи ядерної. Бо поширення голоду – це така ж аморальна й нелюдська зброя масового ураження, як поширення смертоносних бактерій чи радіації.

Це – позиція України. Це позиція нації, яка втратила мільйони людей унаслідок голодоморів. Тому ми особливо відчуваємо, що насправді означають слова «продовольча безпека». Що таке право на захист від голоду. Що таке право на їжу.

Відчуваємо, чому це не привілей, чому це не має бути випадковістю й чому кожен, хто руйнує це право, повинен отримати жорстку відповідь».Участь Володимира Зеленського у засіданні високого рівня з питань продовольчої безпеки, яке відбулось на полях Генеральної Асамблеї ООН.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube