В рф змінили “військове законодавство” – за відмову йти на війну – тюрма, але й воювати рашистам сенсу тепер нема – за “мародерку” теж строк


14:5420.09.2022

Нелегітимна Держдума РФ проголосувала запропоновані для російської армії та силовиків правки до Кримінального кодексу: тепер відмова від участі у воєнних/бойових діях буде каратися в’язницею. У другому читанні “за” проголосував 381 депутат, лише один утримався, у фінальному – проголосували 389 депутатів.

Російські депутати впровадили набір нових статей КК РФ – “добровільна здача в полон” (від трьох до 10 років в’язниці, якщо немає ознак держзради) та “мародерство” (до 15 років).

Серед обтяжливих обставин з’явилося скоєння злочину “під час мобілізації чи воєнного стану, у воєнний час”.

Закрутили гайки відмовникам: невиконання наказу під час воєнного стану, у воєнний час чи умовах збройного конфлікту, чи ведення бойових дій, так само як і відмова від участі у військових чи бойових діях буде каратися позбавленням волі від двох до трьох років, а якщо це спричинило тяжкі наслідки – від трьох до 10 років.

Невиконання наказу зараз у ЗС РФ карають терміном до двох років (якщо воно спричинило тяжкі наслідки – до п’яти років). Покарання за відмову від участі воювати поки що не було.

За самовільне залишення в/ч у період мобілізації чи воєнного стану, у воєнний час чи за умови збройного конфлікту, чи ведення бойових дій будуть давати контрактникам та призовникам:

→ до п’яти років ув’язнення (а не до року, як зараз) за 2-10 діб “прогулу”;
→ до семи років (а не до трьох) за “прогул” від 10 діб до місяця;
→ від п’яти до 10 років (а не до п’яти років) за понад місяць дезертирства.

Також введено кримінальну відповідальність за неявку або дезертирство (нарівні з контрактниками та призовниками) для призваних на військові збори “запасників”.

Проголосований у третьому читанні законопроєкт може бути схвалений Радфедом, підписаний диктатором та опублікований до кінця дня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube