Мер Миколаєва просить ООН переглянути результати тендеру, до участі в якому не був запрошений Миколаївський хлібозавод (ДОКУМЕНТ)


14:3520.09.2022

Як повідомляло Інше ТВ, Хлібозавод в Миколаєві опинився на межі закриття? На підприємстві заявляють, що тендер по програмі ООН виграв «Київхліб».

Міський голова Олександр Сєнкевич направив листа на ім’я керівництва Всесвітньої організації ООН (Програма The World Food Programme) з проханням переглянути результати тендеру, який відбувся 10 вересня 2022 року.

Лист опубліковано в фейсбучній групі Миколаївський хлібозавод №1, передає Інше ТВ.

«Зараз склалася ситуація, що підприємство ТОВ «Миколаївський хлібзавод №1» з вересня 2022 року було виключено з програми World Food Programme. За інформацією керівника підприємства ТОВ «Миколаївський хлібзавод №1», вони не були запрошені до участі в торгах на випікання хліба та не мали змоги подати документи для участі в цих торгах, які проводилися за правилами ООН, і участь в яких могли взяти лише запрошені підприємства.

Наслідки цього є катастрофічними не тільки для підприємства, що вимушено розглядати питання повної зупинки виробництва та скорочення 287 працівників ТОВ «Миколаївський хлібзавод №1», які залишаться без роботи та засобів існування у воєнний час та поповнять лави людей, що потребують гуманітарної допомоги. Наслідки цього можуть мати негативний вплив і на всіх мешканців Миколаєва і області. Йдеться про те, що місто Миколаїв має специфічне географічне розташування – має два мости (як з боку одеської, так і з боку київської трас). Ці мости наразі обстрілюють ворожі снаряди, вже неодноразово проїзд мостами обмежувався. Якщо мости будуть закриті для переміщення, або проїзд ними буде обмежений, то ані з Одеси, ані з Києва доставка в місто Миколаїв не буде можливою на регулярній основі. І тільки підприємство, яке знаходиться в місті Миколаєві, зможе своєчасно забезпечувати хлібом містян та міські лікарні. Тому допустити зупинення цього підприємства вкрай небезпечно.

Звертаюся до Вас з проханням переглянути ситуацію, яка склалася з ТОВ «Миколаївський хлібзавод №1», та при виборі постачальника продуктів у World Food Programme надавати перевагу місцевим виробникам, які розташовані в місті Миколаєві та Миколаївській області, а особливо це стосується продуктів короткострокового зберігання та обмеженого терміну вживання, яким є хліб», – йдеться у листі Миколаївського міського голови Олександр Сєнкевича.    



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube