Хлібозавод в Миколаєві опинився на межі закриття? На підприємстві заявляють, що тендер по програмі ООН виграв «Київхліб»


17:2218.09.2022

Як повідомляло Інше ТВ, з 12 вересня в Миколаєві тимчасово припинили роздачу безкошктовного хліба на всіх точках – це було пов‘язано з процедурою перепідписання угод між WFP (World Food Programme) від ООН та хлібозаводами по всій Україні.

Але це «відгукнулось» Миколаївському хлібозаводу №1, який з квітня по вересень випікав по цій програмі хліб, – новий тендер на послуги виграв «Київхліб», а миколаївці опинилися «за бортом» програми.

Про це йдеться в публікації в фейсбучній групі Миколаївський хлібозавод №1, передає Інше ТВ.

«З впровадженням в Україні воєнного стану, та у зв’язку з окупацією окремих територій Миколаївської та Херсонської областей обсяги виробництва на підприємстві суттєво зменшились, а виробничі потужності не були залучені повною мірою, що унеможливило забезпечення роботою більшість працівників.

Трохи стабілізувати ситуацію допомогла програма World Food Programme, яка створена ООН з метою безплатного забезпечення харчовими продуктами мешканців Миколаєва та області.

З квітня по вересень підприємство випікало хліба до 30000 штук цілодобово, це дозволяло підприємству працювати стабільно, залишити працівників на робочих місцях, платити людям заробітну плату, податки.

10 вересня 2022 року пройшов тендер, про який через незрозумілі причини Миколаївський хлібзавод №1 не повідомили, а коли стало відомо про тендер, то, на жаль, на платформі зареєстрували, але взяти участь в тендері не дозволили.

Тендер виграв “Київхліб”, що, безумовно, несе непоправні наслідки. А саме: роздача населенню продукції сумнівної свіжості, напевно з консервантами, бо продукцію кожного дня треба буде доставляти з Києва, це майже тільки доба на логістику. У зв’язку з цим 287 робітників підприємства на час війни змушені будуть залишитися без роботи та стануть соціально незахищеними, а Миколаївський хлібзавод буде зупинено, бо випікати мізерну кількість продукції стане не рентабельним.

Працівники підприємства звернулися до місцевої влади з проханням допомогти, та не допустити закриття єдиного потужного хлібного підприємства області, не залишити пекарів без роботи, а жителів Миколаївщини – без якісної продукції.

На жаль, ми – той регіон, з якого понад 60 відсотків населення виїхало, села зруйновані, а тепер у нас забирають останнє – роботу.

Віримо, що нас почують і допоможуть», – йдеться в публікації.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube