Кісінджер: до Україні треба ставитися як до члена НАТО, а Россіії – віддати окуповані території


20:3613.08.2022

Генрі Кісінджер — колишній державний секретар США, якому цього року виповнилося 99 років — різко змінив свою позицію щодо України та закликав ставитися до нашої країни як до члена НАТО. Про це пише The Wall Street Journal.

Кісінджер висловив таке переконання під час презентації своєї 16-ї книги “Leadership: Six Studies in World Strategy”.

Він підтвердив, що раніше вважав найкращим для України стати буфером між рф та Заходом, “чисмось на кшалт Фінляндії”. Але війна внесла зміни, які неможливо ігнорувати.

“Жереб кинутий, і після того, як Росія поводилася в Україні, так чи інакше, формально чи ні, до України після цього потрібно ставитися як до члена НАТО”, — сказав екс-державний секретар США.

Нагадаємо, аж до червня 2022 року Генрі Кісінджер був відомий як лобіст політики Кремля у США та українофоб.

Під час с вого виступу Кісінджер також висловив думку, що незабаром відбудеться врегулювання військового конфлікту між Росією та Україною, внаслідок якого РФ збереже за собою окуповані Крим та частину територій Донецької та Луганської областей.

Вітм, він визнав, що не існує гарантій, що така угода буде чимось більшим, ніж нереалізовані Мінські угоди 8-річної давності.

Нагадаємо, під час Довоського форуму навесні цього року, Гері Кіссінджер запропонував Україні поступитися частиною своїх території зарадаи миру. Ця пропозиція викликала різку відповідь Зеленского.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube