Активи народного депутата Святаша вартістю у 600 млн грн передали державі


21:0513.08.2022

Майно та активи, що належать народному депутату України IV-VIII скликань Дмитру Святашу, вартістю 600 млн грн заарештували та передали державі (в управління АРМА). Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За повідомленням, народний депутат наразі перебуває у розшуку та переховується в РФ.

Він, як повідомляє слідство, незважаючи на статус народного депутата, здійснював управління одним із найбільших в Україні підприємств із продажу транспортних засобів.

У змові з керівництвом пов’язаних із ним компаній і за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку, з метою подальшої легалізації цього майна”, – йдеться в повідомленні.

Колишньому народному депутатові повідомлено про підозру в шахрайстві, підробленні та використанні підроблених документів, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.

Заарештоване майно народного депутата передали державі.

Правоохоронці не називають імені народного депутата, але за даними ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах йдеться про Дмитра Святаша – співвласника групи компаній АІС.

Дмитро Святаш був депутатом Верховної Ради IV, V, VI, VII, VIII скликань. З 2005 до 2014 – член “Партії регіонів”, з 2014-го – член партії “Відродження”.

Народного депутата оголосили в розшук восени 2019 року. Його звинуватили за статтею про “недостовірне декларування”.  Пізніше він попросив притулку в Російській Федерації.

Нагадаємо, Бельгія заморозила російських активів на 50 млрд євро



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube