Медведчук заявил, что если президентские выборы состоятся в течение года, их выиграет Порошенко


11:5802.03.2021

Володимир Зеленський 19 лютого запровадив санкції проти одного з лідерів “Опозиційної платформи – За життя” та кума Володимира Путіна Віктора Медведчука. А за два тижні до цього влада фактично закрила медіапул, який називали “каналами Медведчука”, – утім, сам політик причетність до них у розмові з ВВС заперечив.

Медведчук відкидає усі звинувачення у фінансуванні тероризму, які висуває йому та його соратникам влада. Каже, що тікати з України не планує, а рішення його дружини Оксани Марченко піти в політику після того, як потрапила до санкційного списку, – підтримує.

Головний підсанкційний політик України в інтерв’ю ВВС розповів, як він купує продукти із заблокованою кредитною карткою, чому Порошенко може виграти дочасні президентські вибори та чим у політиці займатиметься Оксана Марченко.

Інше ТВ пропонує фрагмент інтерв’ю, в якому мова йде про стосунки Медведчука та Порошенко.

ВВС: Як ви думаєте, Порошенко може стати президентом України ще раз?

В.М.: Звичайно.

ВВС: Серйозно?

В.М.: А ви що, напишете, що це жарт? Я вважаю, що якщо дострокові президентські вибори відбудуться протягом найближчих пів року-року, Порошенко стане президентом.

ВВС: Аргументуйте.

В.М.: Я так думаю.

ВВС: Ви за нього проголосуєте?

В.М.: Ні, я за нього не проголосую. Я за Зеленського теж не голосував. Що з цього?

ВВС: А у висуванця вашої партії найближчим часом є шанси стати президентом?

В.М.: Все буде залежати від того, коли будуть вибори. Шанси є у всіх: і у “Слуги народу”, і у Тимошенко, і у Порошенка. І у нашого кандидата, який піде на вибори. Все у цьому світі відносне.

ВВС: Як би ви описали свої стосунки з Петром Порошенком? Можливо, ви читали, останнім часом, після того, як на вас наклали санкції, багато пишуть, що за часів його президентства у вас і в бізнесі справи добре пішли, і ваші соратники інформхолдинг створили…

В.М.: Я ж теж це читаю. Пан Козак купив телевізійний канал, а Порошенко тут до чого? Потрібно дозвіл брати у президента?

ВВС: Ну, мабуть, хотів би – заблокував би.

В.М.: А як заблокувати? Я вам хочу відкрити величезну таємницю. Порошенко як людина з системної політики розумів, що деякі речі, які порушують Конституцію, робити не можна. А Зеленський про це не думає.

ВВС: Тобто Порошенко був кращим президентом, ніж Зеленський?

В.М.: Ні, я цього не сказав. Я сказав лише, що Верховна Рада ухвалила постанову щодо двох каналів (звернення парламенту до РНБО з пропозицією запровадити санкції проти каналів 112 та Newsоne у жовтні 2018 року – Ред.), а Порошенко не реалізував.

Це він зараз розповідає, що “у нас доказів не було”. А тоді він сказав, що це незаконно стосовно українських юридичних осіб.

Про фізичних осіб взагалі тоді розмови ніякої не було. І коли сьогодні кажуть: завів бізнес. А який бізнес з’явився у Медведчука під час президентства Порошенко? Запитайте це у цих розумників, які несуть цю маячню. Що Медведчук придбав, коли президентом України став Порошенко?

ВВС: А що ви придбали, коли президентом України став Порошенко?

порошенко

В.М.: Нічого.

ВВС: Тобто ваш бізнес ніяк значимо не змінився?

В.М.: Він не змінився значимо. Зараз звинувачують Порошенка, я теж його багато в чому звинувачую. Що він допустив, що країна стала бідною, а при Зеленському – взагалі злиденною. Він допустив, що ввели зовнішнє управління. Він багато наробив помилок в соціально-економічній сфері. Він не встановив мир, хоча у нього було більше шансів, ніж сьогодні. Але плітки щодо бізнесу, щодо каналу – це маячня.

ВВС: Ви часто зустрічалися з ним за часів його президентства?

В.М.: Достатньо. І це не я з ним зустрічався, а він зі мною.

ВВС: У нього вдома?

В.М.: Так, у нього вдома, чому ні? У нас не було дружніх відносин, у нас вони були ділові. А ці ділові відносини були пов’язані з тим, що я займався обміном.

ВВС: Ділові відносини, які не стосувалися бізнесу, правильно я вас розумію?

В.М.: Взагалі ніколи (сміється). Дякую за уточнення. У мене і моєї сім’ї ніколи не було жодних бізнесів в інтересах Порошенка або його оточення.

ВВС: Чому тоді всі ці зустрічі, про які, наприклад, “Радіо Свобода” писала в 2018 році, були настільки таємними?

В.М.: А звідки ви взяли, що це таємниця? Я завжди заїжджав в Адміністрацію, зустрічався у нього. Кілька разів це були зустрічі вдома. Якщо я, припустимо, їду до Москви, мені треба розмовляти з приводу обміну полоненими, а це субота і неділя, куди я повинен був приїжджати? Я повинен був переговорити з ним, що тут такого? Можливо, це приховував Порошенко або це йому було невигідно, але я цього ніколи не приховував.

ВВС: Чому ви тоді не говорили: “Так, зустрічаюсь, ось про що говоримо”? Ви створили багато ґрунту для спекуляцій.

В.М.: За мною немає нічого протиправного. Я ж не Порошенку допомагав. У мене такої цілі ніколи не було, бо Порошенко колись вийшов з партії, яку я очолював (СДПУ (о) – Ред.), пішов з фракції. І у мене було таке ставлення…

Коли він став президентом, він до мене звернувся… Він до мене звертався з різних питань, пов’язаних з Росією. Я допомагав не йому, я допомагав Україні. І все, що я робив на прохання Порошенка, – це все було в інтересах України.

ВВС: Ви з Порошенком зараз зустрічаєтесь?

В.М.: Ні. Я з Порошенком не зустрічаюся десь з того часу, коли я публічно виступив, сказав, що він провадить неправильну політику з приводу миру і всього іншого. Думаю, з 2018-го чи початку 2019-го.

Напомним также: Новый “канал Медведчука” проработал чуть больше часа. Кто его отключил – неизвестно, журналисты обратились в ЕС (ФОТО, ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube