Письмо Татьяны Полищук к главе ЦИК: волонтеры Николаевщины требуют роспуска Николаевской ОИК


15:3526.01.2017

Как сообщало «Інше ТВ» ранее, в октябре прошлого года разгорелся скандал, связанный с тем, что в областной организации ВО «Батькивщины» решили «подвинуть» Татьяну Полищук с ее места в списке партии и «завести» в облсовет главу Витовской РГА Александра Демчука вместо трагически погибшего одного из депутатов. Татьяна Полищук обратилась с иском в Николаевский админсуд к Николаевской областной избирательной комиссии и выиграла судебную тяжбу. 5 января 2017 года Одесский апелляционный административный суд отказал в удовлетворении апелляционных жалоб Николаевской облорганизации ВО «Батькивщина» и Николаевской ОИК и оставитьл постановление Николаевского админсуда без изменений. Однако на состоявшемся 16 января заседании Николаевской ОИК Татьяну Полищук снова не зарегистрировали депутатом, сославшись на то, что официально решения Одесского апелляционного административного суда не получали.

Татьяна Полищук и волонтеры обратились с письмом к главе ЦИК Михаилу Охендовскому с требованием распустить Николаевский облизбирком. Об этом Татьяна Полищук сообщила сегодня, 26 января, на своей странице в Фейсбук.

Вот текст Открытого письма, которое было направлено в ЦИК и по почте:

«Шановний Михайло Володимирович!

Просимо терміново припинити безчинства, які дозволяє собі Миколаївська обласна виборча комісія!
Ми всі зараз живемо в складний час боротьби з корупцією та побудови нової держави, яка прагне гідного життя своїх громадян. Держва починається з виконання суспільного договору – Закону. Хто, як не державні органи повинні бути бездоганними у дотриманні Конституції України?

В нашій Миколаївській області склалася критична ситуація: обласна виборча комісія відверто ігнорує та порушує Закони України. Порушуючи всі можливі юридичні та моральні норми, голова та члени комісії, вступають в “договорняки” з зацікавленими особами, та перешкоджають входити до місцевих рад “не своїм” кандидатам. Відверто, в присутності ЗМІ, ігнорують рішення суду, продовжують публічно демонструвати ВПЕВНЕНІСТЬ У СВОЇЙ БЕЗКАРНОСТІ. Ми свідчимо, що Миколаївська ОВК зумисне не отримує кореспондецію, в тому числі і повістки до суду, ухвали та постанови, листи з повідомленням,тобто офіційно донести інформацію до них фізично не можливо, так як жодного представника ніколи немає за їх юридичною адресою. Не дотримуються елементарних нормативів ведення документації, не мають стенду для оголошень і т.д.

До даного відкритого листа прикладається Скарга (8 аркушів, підписами), яка містить всі факти порушень з посиланням на статті Конституції України, а також рішення трьох судів, що визнали дії комісії протиправними. Скарга відправлена в ЦВК укрпоштою та на e-mail: ZVR@CVK.GOV.UA

Звертаємо Вашу увагу на систематичне грубе порушення комісією Законодавства України та вимагаємо негайного розпуску Миколаївської обласної виборчої комісії

26.01.2017р.

Волонтери Миколаєва: ПоліщукТ.,
Бігун В., Вербицька о., Іваненко О.,
Баклажков І., Абрамова І.,Діордієв О,
Баклажкова І., Голобродський О.,
Рябоволік М., Малярчук О., Таранова С.
та інші.
e-mail: volonter.rada@gmail.com».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube