У Миколаєві судитимуть ворожого агента, який інформував росіян про розташування військових катерів у Миколаївському порту


16:2727.05.2024

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного мешканця міста Миколаєва за фактами розголошення відомостей про розташування Збройних Сил України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч.3 ст.114-2, ч.1, ч.3 ст.436-2 КК України).

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що обвинувачений працював на ворога та збирав інформацію про місця дислокації на території Миколаєва та області підрозділів ЗСУ, про наслідки ворожих обстрілів міста Миколаєва. Також у зоні особливої уваги ворожого агента були місця дислокації військових катерів у Миколаївському порту, напрямки їх переміщення.

Розвіддані він передавав через месенджер Telegram із зазначенням координат, що дають можливість стовідсоткової ідентифікації на місцевості.

Крім того, чоловік у Тelegram поширював повідомлення із наративами ворожої пропаганди та  та виправдовування війни.

Обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Як повідомляло Інше ТВ, Ветерану кдб, який навів ворожі ракети на Яворівський полігон, дали 15 років – тоді загинуло понад 60 людей (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube