«Берегиня затишку»: у Миколаєві відкрилась персональна виставка Тетяни Веремієнко (ФОТО)


17:4224.05.2024

Сьогодні, 24 травня, у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відбулось відкриття персональної виставки майстрині Тетяни Веремієнко «Берегиня затишку».

Це тринадцята виставка творчого циклу «Берегині України», повідомила керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова, передає Інше ТВ.

Для своєї персональної виставки авторка підготувала 22 картини, створені у техніці квілінг. Це філігранне мистецтво, яке вражає уяву глядачів. Адже за допомогою скручування звичайних паперових смужок з’являються надзвичайно деталізовані, об’ємні роботи. Майстриня сміливо використовує авторські техніки, що надає її роботам оригінальності. Багатошаровість яскравих кольорів зачаровує око. Такі картини стають гарною окрасою будь-якого інтер’єру, додають особливої атмосфери та відчуття затишку.

За освітою майстриня – філолог, перекладач німецької мови. Певний час працювала в школі викладачем, займалась дослідженням сучасної німецької літератури, читала лекції для студентів. Десять років присвятила перекладацькій діяльності. Має публікації перекладів художніх творів у всеукраїнських літературних журналах. Двадцять п’ять років займалася бібліотечною справою в Обласній універсальній науковій бібліотеці – від бібліотекарки до завідувачки відділом літератури іноземними мовами. На даний момент працює архіваріусом в обласній установі.

З творчістю Тетяна Веремієнко не розлучалася усе життя. Спробувала себе у багатьох видах мистецтва: витинанні, художньому розписі, макраме й писанкарстві. Та серце майстрині полонили квілінг і вишивка. Вишивкою майстриня захоплюється більше 30 років. За цей творчий період нею створено майже 100 робіт. Квілінгом почала займатись з 2009 року. Cьогодні у творчому доробку налічується понад 40 декоративних панно, безліч листівок та жіночих авторських прикрас.

Тетяна Веремієнко є членкинею Спілки дизайнерів України. Її роботи займають призові місця на міжнародних конкурсах та приваблюють глядачів на всеукраїнських фестивалях, акціях та обласних оглядах. Це 8-ма персональна виставка майстрині.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві відкрилась виставка до 100-річчя художника Олександра Покосенка (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube