За Насірова внесли заставу – 55 млн.грн.


18:0124.05.2024

За ексголову Державної фіскальної служби України Романа Насірова внесли заставу у сумі 55 000 592 гривень.

Про це йдеться у повідомленні Вищого антикорупційного суду.

Сьогодні, 24 травня, за ексголову ДФС України у межах кримінальної справи за ст. 368 КК внесено заставу у сумі 55 000 592 гривень. Відтепер на обвинуваченого покладаються процесуальні обов’язки: 

1) прибувати за викликом до суду, а в разі неможливості прибуття за викликом у призначений строк – заздалегідь повідомити про це суд;

2) не залишати межі Києва без дозволу суду;

3) повідомляти суд про зміну місця свого проживання;

4) утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі суду особами;

5) здати на зберігання до відповідних органів державної влади усі свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон, службовий паспорт, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, окрім паспорта громадянина України;

6) носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків – до 07 липня 2024 року.

Нагадаємо, колишній керівник ДФС ухвалою ВАКС перебував під вартою із 31 жовтня 2022 року.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, колишнього очільника ДФС Насірова арештували з рекордною заставою в 523 млн. грн. А потім її поступово зменшували і зменшили до 55 млн.грн.

Справа тягнеться з березня 2017 року, коли Насіров був затриманий детективами НАБУ. Його підозрювали у зловживанні службовим становищем. Зокрема в отриманні хабаря в розмірі 722 млн гривень від бізнесмена Олега Бахматюка. Пізніше адвокат Насірова повідомив про його госпіталізацію з інфарктом, тож деякий час той проходив лікування в “Феофанії”. 7 березня суд заарештував Насірова з заставою в 100 млн гривень, яку було внесено 16 березня, вже 17 березня Насірова випустили з СІЗО. Однак справу продовжили прослуховувати у ВАКС.

У жовтні 2022 року Вищий антикорупційний суд знову його заарештував.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube