У День Європи у Миколаєві підняли Прапор ЄС (ФОТО)


12:2409.05.2024

У четвер, 9 травня, у Миколаєві, з нагоди відзначення Дня Європи, відбулося урочисте підняття Прапора Європейського Союзу та Державного Прапора України.

У церемонії взяв участь керівник відділу співпраці Посольства Королівства Данії в Києві Торбен Ларсен, представники міської та обласної влади, а також громадськість, повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА.

Почесне право підняти Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу було надано студентській молоді міста Миколаєва – здобувачам освіти Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Нікіті Муржаку й Тарасу Розумному.

У своїй промові Торбен Ларсен підкреслив, що можливість особисто привітати українців з Днем Європи є потужним символом українсько-данського партнерства. Це не тільки про офіційні звʼязки на вищому рівні, в першу чергу – це про відносини між людьми, які кожного дня приймають виклики, повʼязані з війною.

«На сьогодні мужність українського народу приголомшує увесь світ. Миколаїв є прифронтовим містом досить довгий період, і це дійсно підтверджує той факт, що це місто – Герой. Нам дуже приємно, що Данія є одним із найбільших партнерів України, і допомога від нашої країни буде продовжуватися допоки в цьому буде необхідність», – додав він.

Як повідомляло Інше ТВ, Головнокомандувач Збройних Сил України вручив державну нагороду воїну з Миколаєва



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube