Суд на Миколаївщині змусив сільраду довести до ладу укриття дитсадка у Зарічному


13:5427.03.2024

За позовом прокуратури орган місцевого самоврядування Миколаївського району забезпечить належний стан укриття для дітей.

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду задоволено позов керівника Миколаївської окружної прокуратури до Радсадівської сільської ради про зобов’язання вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття дітей та населення захисної споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття, яке вбудовано в заклад дошкільної освіти в селі Зарічне Миколаївського району.

Зокрема, під час вивчення стану збереження споруд цивільного захисту населення та повноти вжитих уповноваженими органами держави заходів з метою забезпечення їх утримання в придатному для використання стані, ювенальним прокурором установлено, що протирадіаційне укриття, яке розраховане на укриття близько 400 осіб – дітей, працівників закладу дошкільної освіти та населення, загальною 395,5 м2 перебуває в неналежному стані, виключає можливість його експлуатації за призначенням, однак власник приміщення, заходів до його ремонту не вживає.

Враховуючи актуальність збереження фонду захисних споруд, з огляду на триваючий воєнний стан в Україні внаслідок російської агресії та ведення активних бойових дій на території області, а також неповноту заходів, вжитих уповноваженими органами влади на цьому напрямку, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом.

Нагадаємо також: Справа про зайво витрачені 5,8 млн.грн. на зупинки-укриття: у Миколаєві суд відмовив в задоволенні позову «Миколаївелектротранс» до Держаудитслужби



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube