Нафта падає у ціні через збільшення запасів сирої нафти у США


13:5527.03.2024

Ціни на нафту падають після оголошення США про збільшення запасів сирої нафти, адже вона є найбільшим споживачем цього ресурсу у світі.

Пише УНН із посиланням на Reuters.

Ціни на травневі ф’ючерси на нафту марки Brent скоротилися на 0,74 долара до 85,51 долара за барель. Термін дії травневого контракту закінчується 28 березня, тоді як червневий контракт, що є більш активним, втратив 0,68 долара, опустившись до 84,95 долара за барель. Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) з поставкою в травні також зазнали зниження на 0,64 долара до 80,98 долара.

Протягом цього тижня ціни на нафту знизилися після досягнення максимуму з жовтня минулого тижня і залишаються наближеними до 3% вищими, ніж середня ціна закриття в перший тиждень березня.

Різке зростання запасів сирої нафти в США та очікування потенційної бездіяльності ОПЕК+ у своїй політиці щодо видобутку наступного тижня призвели до подальшого зниження цін на нафту на сьогоднішній сесії, оскільки фіксація прибутку прискорюється після сильного ралі в середині березня – сказав Джун Ронг Йеап, ринковий стратег IG у Сінгапурі.

За даними Американського інституту нафти, запаси сирої нафти в США збільшилися на 9,3 млн барелів за тиждень, що закінчився 22 березня. Також відзначено зростання запасів дистиляту на 531 тисячу барелів. У той же час запаси бензину зменшилися на 4,4 млн барелів.

Читайте: РФ почала прямі поставки нафти до Північної Кореї, чим послала ООН з усіма її санкціями



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube