У Миколаєві побували представники Фонду народонаселення ООН (UNFPA)


09:3626.03.2024

У понеділок, 25 березня, у Миколаївській ОВА відбулась зустріч з директоркою відділу гуманітарного реагування UNFPA Шокою Аракакі та представником UNFPA в Україні Массімом Діаною.

Сторони обговорили забезпечення надання критично важливих послуг для осіб, що постраждали від насильства, а також розглянули подальший розвиток системи запобігання та протидії домашньому й гендерно зумовленому насильству у громадах Миколаївської області.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Директорка відділу гуманітарного реагування UNFPA Шоко Аракакі зазначила, організація прагнення до співпраці за для забезпечення захисту та благополуччя людей, які постраждали від війни.

«Ми будемо й далі працювати над тим, щоб кожен мав доступ до якісних та життєво важливих послуг», – сказала вона.

Зі свого боку заступник начальника Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі підкреслив важливість співпраці з UNFPA та запевнив у готовності влади до спільного розв’язання проблем, пов’язаних з гендерно зумовленим насильством та захистом прав людей.

Крім того, під час зустрічі директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Єльчієва повідомила, що в області створено мережу спеціалізованих сервісів для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Зазначимо, що за підтримки UNFPA у партнерстві з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення» в Миколаївській області реалізується проєкт «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей». Він передбачає відкриття жіночих центрів працевлаштування, забезпечення професійного навчання жінок з малозахищених категорій населення, в тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб, сприяння їх подальшому працевлаштуванню. Такі центри відкрито в пʼяти громадах Миколаївщини – Вознесенській, Воскресенській, Первомайській, Новоодеській та Березнегуватській. У рамках проєкту протягом трьох хвиль курсів взяло участь понад 150 жінок вразливих категорій.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині створено мережу спеціалізованих сервісів для людей, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube