На Миколаївщині створено мережу спеціалізованих сервісів для людей, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі


20:1225.03.2024

Станом на 1 березня 2024 на території Миколаївської області створено мережу спеціалізованих сервісів для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у тому числі за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА з посиланням на інформацією департаменту соціального захисту населення МОВА, передає Інше ТВ.

Зокрема, працюють три притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі (обласний, Миколаївська міська територіальна громада, Снігурівська міська територіальна громада).

Також є шість денних центрів соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі (Миколаївська, Южноукраїнська, Первомайська, Новобузька міські територіальні громади, Казанківська селищна територіальна громада, Володимирівська сільська територіальна громада).

Працюють 17 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства (обласна, Миколаївська – дві, Первомайська – дві, Южноукраїнська, Вознесенська, Новобузька, Снігурівська міські територіальні громади, Веселинівська, Братська селищна територіальні громади, Вільнозапорізька, Кам’яномостівська, Прибузька, Бузька сільські територіальні громади, Миколаївська та Первомайська районні), і три спеціалізовані консультативні служби (Новоодеська, Очаківська міські територіальні громади, Прибужанівська сільська територіальна громада).

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві 2023 року майже 600 людей постраждали від насильства, зокрема 6 дітей, які постраждали або стали свідками насильства



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube