Миколаївська творча Платформа MY ART виграла грант на відновлення пошкодженої експозиції Миколаївського краєзнавчого музею


17:1721.12.2023

Неурядова організація House of Europe сьогодні, 21 грудня, підбила підсумки конкурсу великих інфраструктурних грантів, де українські організації мали змогу отримати до 99 000 євро на реконструкцію культурного простору.

З 55 заявок було обрано три заявки-переможниці, і одна з них надійшла від Платформи MY ART – творчої платформи, що займається створенням і підтримкою культурних проектів у Миколаєві.

Про це стало відомо з публікації на фейсбук-сторінці House of Europe, передає Інше ТВ.

Зокрема, за грантові кошти «Платформа MY ART відновить пошкоджену експозицію Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми», який найбільше постраждав серед культурних інституцій міста. Відремонтують виставкові приміщення, замінять вітрини та оновлять експозицію, яка постраждала від ракетних обстрілів», йдеться в повідомленні.

На сьогодні грантова угода вже підписана.

Як додали на фейсбук-сторінці Платформи MY ART, також за грантові кошти буде проведено закупку нових меблів, необхідних для проведення майстер-класів, убезпечнення експонатів й колекції, а також «закриті» інші необхідні потреби музею.

Як повідомляло Інше ТВ, в жовтні у Миколаєві презентували альбом-каталог мариністичного живопису та графіки із колекцій трьох миколаївських музеїв, а проект з оцифрування робіт художників-мариністів, завдяки чому і стало можливе створення каталогу, реалізовувала Агенція розвитку Миколаєва разом з Платформою MY ART за підтримки Українського культурного фонду (ФОТО)  



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube