Міськрада відзвітувала про нову медтехніку для лікарень Миколаєва 2023 року: що саме тепер є


11:0320.12.2023

Протягом 2023 року у Миколаєві за кошти міського бюджету проводилось покращання матеріально-технічної бази медичних закладів для надання ще більш якісних послуг населенню.

Все придбане обладнання введено в експлуатацію та активно використовується, інформують в Миколаївській міськраді.

В міській лікарні №4 з’явились:

сучасний аудіометр-тимпанометр з імпедансометром, який дозволяє проводити дослідження та підбір слухових апаратів на новому професійному рівні, щоб допомогти пацієнтам з повернутися до повноцінного життя. З початку введення в експлуатацію (листопаді 2023 р.) на апараті проведено 77 досліджень, у тому числі 28 військовим;

мікроскоп новітнього покоління на два робочих місця, оснащений відеокамерою, який дозволяє проводити операції з відновлення цілісності пошкоджених судин та нервів малого калібру, реплантації частин органу та сегментів кисті та стопи, відновлення застарілих пошкоджень периферичних нервів. З початку введення в експлуатацію (вересень 2023 р.) з використанням нової техніки виконано вже 41 оперативне втручання, з них 12 військовим.

В міську дитячу лікарню №2 придбано ЛОР-комбайн, який призначений для діагностики і лікування ЛОР-органів та дозволяє на високому рівні проводити відеоендоскопічні обстеження дітей, здійснювати малоінвазівне лікування та, як наслідок, уникнути розвитку тяжких ускладнень захворювань ЛОР-органів. За допомогою нової техніки проведено 270 досліджень.

Для міської лікарні №5 придбано лапароскопічну стійку. Це надсучасний комплект обладнання для ендоскопічних операцій з використанням системи візуалізації. З початку введення в експлуатацію (листопаді 2023 р.) вже проведено 5 оперативних втручань, з них 2 військовим.

В міську лікарню №3 придбано:

ендоскопічну стійку для досліджень та проведення оперативних втручань з мінімізацією травм та забезпеченням точних медичних процедур. На ній проведено 181 дослідження, в тому числі 17 військовим;

урологічну стійку з набором обладнання для цитоскопії, діагностування та лікування захворювань сечового тракту, на якій проведено 76 досліджень.

В Центрі соціально значущих хвороб з’явилась автоматична система, яка використовується при проведенні обов’язкового психіатричного огляду населення, в тому числі і військових, які приймаються на службу за контрактом. Проведено 43 аналізи, з них 18 військовим.

Як повідомляло Інше ТВ, МОМ підтримала, а Японія з Норвегією профінансували: у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я відремонтували відділення (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube