До Миколаївської ОВА повернувся тричі виконувач обов’язків голови Миколаївської ОДА


22:0412.12.2023

Чиновник часів губернатора Олексія Савченка – В’ячеслав Бонь – повернувся до Миколаївської ОВА.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Миколаївської ОВА про презентацію нового функціонала системи закупівель Prozorro, яку 12 грудня провело Мінекономіки України та команда Prozorro, передає Інше ТВ.

Згідно повідомлення, зараз В’ячеслав Бонь працює керівником апарату ОВА. А були часи, коли він тричі ставав виконуючим обов’язки голови миколаївської ОДА.

До Миколаївської ОВА повернувся тричі виконувач обов’язків голови Миколаївської ОДА 1
До Миколаївської ОВА повернувся тричі виконувач обов’язків голови Миколаївської ОДА 3

Вперше – навесні 2018 року, коли голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко подав Президенту України клопотання про відсторонення його від посади на час розслідування смерті Владислава Волошина, і тоді В’ячеслав Бонь, хоч і без офіційного призначення, виконував обов’язки керівника ОДА.

Потім, після президентських виборів 2019 року і зміни керівників ОДА, В’ячеслав Бонь ще двічі ставав «в.о».

Так, 11 червня 2019 року президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Савченка з посади голови Миколаївської ОДА та призначив тимчасовим виконувачем обов’язків голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслава Боня.

Пізніше, 17 липня 2019 року, Президент України Володимир Зеленський запропонував Боню написати заяву про звільнення, і той погодився зробити це. Також Зеленський тоді спитав у Боня, чому Миколаїв називають «бандитським містом».

19 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський звільнив В’ячеслава Боня від виконання обов’язків голови Миколаївської ОДА.

А з початку вересня 2019 року перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь знову взяв на себе функції та повноваження голови Миколаївської ОДА – «Хтось має це робити», казав тоді він журналістам.

А потім В’ячеслав Бонь на кілька років пропав з місцевої політики. Як бачимо, не назавжди.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube