У Миколаєві стартував другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана» (ФОТО)


22:1207.12.2023

У четвер, 7 грудня, у Центрі ветеранського розвитку, відкритого на базі Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, розпочався другий етап навчання кандидатів на посаду «Помічник ветерана» від Мінветеранів.

Як повідомляє Сектор Ветеранів Миколаївщини, з кандидатами зустрілись радниця начальника Миколаївської ОВА та координаторка проєкту в області Неллі Яровенко, директорка центру ветеранського розвитку Катерина Зуб, помічниця ветерана Миколаївського міського центру підтримки ветеранів війни Вероніка Гнатюк, психологиня Людмила Опанасенко.

Про це повідомили в пресслужба Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Неллі Яровенко побажала майбутнім помічникам стресостійкості та мужності, а також пообіцяла надавати всебічну підтримку.

«Ваша робота заключатиметься у допомозі ветеранам, членам їх сімей та членам сімей загиблих. Вона має відбуватися за принципом «рівний з рівним. Вас навчатимуть, як надавати допомогу, консультувати, вирішувати проблемні питання», – звернулася до присутніх Неллі Яровенко.

Програма розрахована на три тижні. За цей період помічник ветерана оволодіє юридичною, психологічною, соціальною, комунікативною базами тощо.

По завершенню навчання кандидати складатимуть комплексний тест та за його результатами отримають відповідний сертифікат. Він стане допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою в громадах. Наразі Міністерство у справах ветеранів України працює над тим, аби офіційно запровадити професію «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб», тобто помічника ветерана.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 вересня у Миколаєві урочисто випустили першу групу помічників ветеранів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube