В Миколаєві відкрилась виставка «Містерії Володимира Якубовського» (ФОТО)


16:1621.07.2023

20 липня у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Містерії Володимира Якубовського» – перша персональна виставки художника, створена після передачі родиною до музею 24 його картин та 2 скульптур.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила видавець Ірина Гудим, передає Інше ТВ.

Це виставка – бесіда з відвідувачем про минуле й майбутнє, про українську історію й традиції, свободу вибору, мінливість сьогодення, про буття й вічні людські цінності.

Володимир Якубовський (15.01.1961 – 27.06. 2022) – художник, живописець, графік, скульптор. Народився у м. Миколаєві в українській родині. З дитинства захоплювався малюванням та фотографуванням, навчався в ізостудії під керівництвом відомого колориста Р. Я. Вайнштока. Після закінчення школи поступив до Харківського державного художнього училища, яке закінчив 1981 року за спеціальністю «художник-оформлювач спектаклю (декоратор)». Працював у Миколаївському академічному обласному театрі ляльок, художником на Миколаївському суднобудівному заводі. Був ліквідатором Чорнобильської катастрофи. Приймав участь у художніх виставках, присвячених пам’яті Р. Я. Вайнштока.

Творчий спадок митця складають близько 200 живописних полотен, 50 графічних монохромій, 300 скульптурних фігур і композицій з мармуру, пісковику, граніту, базальту, гіпсу, деревини. Працював у різних напрямках: натюрморт, пейзаж, портрет, жанрові композиції, а також поєднував портретний живопис і натюрморт з пейзажем. Сферою інтересів були сакральні місця рідного краю, міфи, орнаменти, знаки та символи. Володимир Іванович був закоханий у народні легенди, казки та байки, мотиви яких використовував у своїй творчості.

Як повідомляло Інше ТВ, Пам’яті миколаївського художника-самородка Володимира Якубовського (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube