У Снігурівській громаді Миколаївщини ще залишаються підтопленними 400 га лісів – лісівники просять не ходити до лісу, де вода спала (ФОТО)


18:1413.06.2023

Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Миколаївщині було підтоплено майже 654 гектари насаджень Снігурівського лісництва філії «Баштанське лісове господарство».

Станом на сьогодні рівень води спадає, затопленими залишаються 400 гектарів.

Про це повідомили у Південному лісовому офісі, передає Інше ТВ.

«Снігурівщина знаходилась майже дев’ять місяців в окупації, на її території проходили запеклі бої. Тому ця територія вкрай замічена вибухонебезпечними предметами. Небезпеку складають всі 2015 гектарів Снігурівського лісництва.

Повінь через підрив дамби ускладнює ситуацію із розмінуванням. Міни та вибухонебезпечні предмети можуть дрейфувати під впливом течії та знов робити небезпечними вже розміновані до повені території. До того ж течією нанесло шар мулу і сміття. Внаслідок цього вибухонебезпечні предмети можуть опинитися під більшою товщою грунту.

Лісівники попереджають! Лісові масиви наразі планово не обстежувались, тому ходити до лісу в потенційно небезпечних районах заборонено! Не наражайте на небезпеку себе та оточення!», – йдеться в повідомленні лісівників.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на ранок сьогоднішнього дня по Снігурівській громаді на Миколаївщині рівень води впав на 2,16 м, деякі переміщені мешканці вже повертаються додому



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube