Оперативка по Миколаївщині внаслідок підриву Каховської ГЕС: підтоплено 461 домогосподарство, евакуйовано 845 людей, – Кім


12:2109.06.2023

Ситуація з підтопленням у Миколаївській області станом на зараз стабілізувалась.

Про це в ефірі національного телемарафону сьогодні, 9 червня, повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– Через теракт на Каховській ГЕС у нас підвищився рівень води в Інгульцю та Південному Бузі, у Висуні ще ні. Найгірша ситуація – Снігурівська та Горохівська громади, трохи Березнегуваться. На зараз: 461 домогосподарство підтоплено, евакуйовано 845 осіб (евакуйовано в межах громади, люди не хочуть від’їжджати), 30 населених пунктів у нас зазнали підтоплення. В зоні загрози – трохи більше 14 тисяч людей. Але при цьому дві-три години маємо стабілізацію по всій області (рівня води – прим.ред.), по Миколаєву навіть трохи спадає, по Снігурівці – на рівні 6 метрів 1 см зупинилось на зараз. Маємо надію, що буде рівень води зменшуватись, – сказав Віталій Кім.

Начальник Миколаївської ОВА також додав, що цілодобово працює штаб, який забезпечує перевезення людей, доставку питної води і т.п.

Як повідомляло Інше ТВ, Оперативка по Снігурівській громаді на Миколаївщині на 07.00 ранку: рівень води сягнув 5,99 м, підтоплено 13 населених пунктів, евакуйовано 593 людини, відкрито ще один маршрут евакуації



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube