Оперативка по Снігурівській громаді на Миколаївщині: рівень води сягнув 5,99 м, підтоплено 13 населених пунктів, евакуйовано 593 людини, відкрито ще один маршрут евакуації


08:5909.06.2023

Станом на 07:00 9 червня по Снігурівській громаді на Миколаївщині збільшилася кількість підтоплених населених пунктів – їх 13, включаючи місто Снігурівка.

У порівнянні з минулою добою вода підійшла до с. Новопавлівське та с. Новокандакове. Загалом рівень води в річці піднявся на 5,99 метрів, в середньому вода за ніч щогодини підіймається на 2 см.

Про це повідомив начальник Снігурівської ОВА Іван Кухта, передає Інше ТВ.

«На сьогоднішній ранок вода дісталася вже до 301 будинку, хоча лише вчора на ранок їх кількість сягала 148. Наразі з своїх помешкань виїхало або евакуйовано 593 людини, з них 132 дитини.

Знеструмлено повністю 11 сіл, частково немає світла в с. Василівка і м. Снігурівка. Така ж ситуація і з водопостачанням – через відсутність електроенергії подавати воду в даних населених пунктах неможливо», – відмітив Іван Кухта.

Також він додав, що відкрито ще один маршрут евакуації.

«З сьогоднішнього дня в районі колишнього Павлівського пішохідного мосту сьогодні буде курсувати моторний човен, тож евакуація продовжуватиметься. Тепер шляхів евакуації буде чотири –  це Афанасіївка, Павлівка, Нововасилівка та Василівка.  Вчора провели евакуацію мешканців Афанасіївського, Василівського та Нововасилівського старостинських округів», – зауважив начальник Снігурівської МВА.

По Снігурівці з вчорашнього дня здійснюється підвіз питної води в різних районах міста. Сьогодні буде організовано доставку води на Заріччя. Доставляються хліб та продукти харчування до постраждалих сіл. На Нововасилівський округ передано бензин та дизпаливо для роботи свердловин та функціонування гуманітарного штабу.

«На жаль, неможливо допомогти відразу всюди, але намагаємося охопити допомогою максимально. Прохання до всіх виконувати рекомендації влади та екстрених служб. Дякую волонтерам, нашим людям, рятувальникам, та всім небайдужим, які допомагають нашій громаді у цей непростий час», – підсумував Іван Кухта.

Як повідомляло Інше ТВ, В акваторії Миколаєва станом на ранок рівень води – 103 см



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube