Для авто українських біженців у Німеччині запроваджують техогляд: хто проходитиме, які ще зміни очікують на автолюбителів


12:2209.06.2023

Автомобілі українських біженців, які перебувають у Німеччині більше року, підлягатимуть обов’язковому техогляду. Відбуватиметься він за спрощеною процедурою, повідомляє УНН з посиланням на DW.

Сьогодні, 9 червня, Міністерства транспорту федеральних земель Німеччини мають погодити остаточний варіант нових правил за якими автомобілі українців із тимчасовим захистом зможуть перебувати у країні без реєстрації понад рік, з моменту, коли транспортний засіб перетнув кордон.

Відтепер українські авто які перебувають у Німеччині більше року, підлягатимуть обов’язковому техогляду. Відбуватиметься він за спрощеною процедурою.

Машини перевірятимуть на безпечність для учасників дорожнього руху та дотримання норм шкідливих викидів в атмосферу. Водночас, транспортні засоби не перевірятимуть на відповідність технічним вимогам, які діють у Німеччині і ЄС.

Це пов’язано із тим, що куплені в Україні авто вироблені не для європейського ринку, отже отримати на них сертифікат відповідності є проблематичним.

Також новими правилами передбачено продовження для українських авто до 1 квітня 2024 року пільгового періоду без отримання німецьких номерів через рік перебування у Німеччині.

Читайте: У Німеччині пройдуть найбільші навчання з розгортання авіації в історії НАТО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube